Saturday, August 03, 2013

Biskut samprit susu

Assalamualaikum,

Hmmmm...., dah lama x letak entri kat sini walaupun menjenguknya selalu.... bukannya apa....idea x dtg bila ianya diperlukan.......masa tgh berkerja..masa tulahhhh mencanak canak ideanya.....tapi x boleh la berblog masa tu...nanti mengganggu masa instruktional (konon laaaa) , tunggu le balik umahhhhh... and of course lepas sampai umah...puff...habih hilang idea yg berbakul2 tu.....Anyway..baru2 ni Za ada buat biskut samprit susu, senang banget sih ... Za nengok kat dapur kak Jack @ Zachoes tapi dah olah sikit..hehe..jangan marah kak ek...derhaka kat sukatan jek..yg lain ok O:)

Jom tgk resepi......

Bahan

11sdb susu pekat manis
1 buku mentega
3 cwn tepung jagung


Cara
1. Mentega + susu = kacau sebati (ngan whisk)
2. Masukkan tepung dan gaul sebati
3.Paipkan sebesar syiling 20 sen atas dulang yg tlh digris(guna acuan samprit @ piping bag)
4.Bakar pada suhu 150C@15 mins(kepanasan suhu bergantung kpd oven masing masing ye)





Za pakai piping bag n nozzle bintang....sebab tidak berjaya guna acuan samprit yg tekan tekan tu...haihhhh...apaaaa laaaa







No comments:

Post a Comment